LISÄLÄMMITTIMIEN HUOLLOT ja ASENNUKSET


Auton esilämmitys kylmällä säällä kannattaa, sillä kylmäkäynnistys lisää päästöjä, nostaa polttoainekuluja ja kuluttaa auton moottoria turhaan. Sähköisen lohkolämmittimen ja sisätilanlämmittimen, tai polttoainekäyttöisen Webaston, käyttäminen lisää myös matkustusmukavuutta heti nollakeleistä lähtien. Koska nämä lisälämmitimet ovat aina määräaikaishuolto-ohjelmien ulkopuolella, eikä niitä huolleta automaattisesti, on niiden käyttökunnon tarkastamisesta sovittava erikseen huoltokorjaamon kanssa

Muistilista auton lämmitinhuoltoon:

  • Lisälämmittimiin ei tehdä määräaikaishuoltoja, joten niiden huoltamisesta on muistettava olla omatoimisesti yhteydessä korjaamoon.
  • Varsinkin polttoainetoimisissa lämmittimissä on kuluvia ja nokeentuvia osia, jotka ajan myötä vaativat korjausta. Jos laitteessa ilmenee mitä tahansa ongelmaa, on hyvä kääntyä korjaamon puoleen.
  • Sähköisten lämmityslaitteiden asennukseen on hyvä varata puolisen päivää, polttoainetoimisen Webaston asentamiseen kaksi.
  • Polttoainetoiminen Webasto-lisälämmitin vaatii huoltoa, jos se käynnistyessään savuttaa voimakkaasti, ei lähde ensimmäisellä yrityksellä käyntiin tai sammuu kesken lämmityksen.

Lämmin auto on miellyttävä auto

Auton esilämmittäminen kannattaa jo plussakeleistä saakka, sillä se suojaa autoa tehden hyvää auton moottorille ja muulle tekniikalle, sekä auttaa autoa käynnistymään. Lämmityksen ansiosta polttoainekuluissa säästetään, eivätkä auton lasit mene huuruun, vaan pysyvät kirkkaina taaten hyvän näkyvyyden. Myös matkustusmukavuus lisääntyy, kun ajamaan pääsee valmiiksi lämmitetyllä autolla.

Webasto- ja lohkolämmitinasennukset Seinäjoen alueella.

Me asennamme ja huollamme niin sähköisiä kuin polttoainekäyttöisiä lämmittimiä eri automerkkeihin auton iästä riippumatta. Meillä edustettuna ovat kaikki yleisimmät lämmitinmerkit, kuten Defa, Calix, Webasto ja Eber. Palveluihimme kuuluvat niin jälkiasennettujen kuin tehdasasenteisten, autoissa alkuperäisesti olevien lämmittimien huollot ja korjaukset. Kaikki jälkiasennettavat lämmittimet toimivat samalla tavalla kuin autossa alkuperäisenä olevat. Sähköisen lisälämmittimen asennukseen on hyvä varata puolisen päivää, Webaston kaksi. Lohkolämmittimien takuu on vähintään kaksi vuotta, samoin kuin uuden Webaston.

Lämmitintä valittaessa on tärkeä tietää, mihin ja missä lämmitintä pääasiassa käytetään. Se määrittää esimerkiksi sen, päädytäänkö sähkö- vai polttoainekäyttöiseen lämmittimeen. Mikäli auton lämmitys tapahtuu aina paikassa, jossa sähköä on saatavilla, on sähköinen lohko- ja sisätilanlämmitin -yhdistelmä hyvä ja edullinen vaihtoehto. Jos taas auto pitää saada lämpimäksi esimerkiksi työpaikan parkkipaikalla tai muualla, jossa sähköä ei ole saatavilla, on polttoainetoiminen lisälämmitin (Webasto tai Eber) oiva vaihtoehto. Myös lämmityksen ohjaukseen on saatavilla useita erilaisia vaihtoehtoja perinteistä ajastinkellosta puhelinsovellusohjaukseen. Lämmittimiä on muutamaa eri teholuokkaa ja se, mitä suositellaan, riippuu autosta. Auton ylikuumentumisesta ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan, sillä autoa ei ole mahdollista lämmittää liikaa.

Savuttaako autosi Webasto? Tule osaavaan Webastohuoltoon Seinäjoelle.

Webasto kestää monesti pitkäänkin ilman huoltoa eikä se hajotessaan vahingoita autoa. Ennakointi on toki myös mahdollista ja tuo varmuutta lämmityksen toimivuuteen. Mikäli Webasto ei käynnisty, sammuu ennen aikojaan, ei lämmitä kunnolla tai savuttaa, on se luultavasti huollon tarpeessa ja tilanne kannattaa selvittää korjaamolla.

Webaston korjauksen hinta määräytyy tehtävän korjaustoimen mukaisesti. Voimme tarvittaessa tehdä Webastoon ensin vikadiagnoosin, jonka avulla saadaan tarkempi arvio korjauskustannuksista. Webaston ja muiden lämmittimien huoltoihin, kuten myös muihin huolto- ja korjaustöihin, saat meiltä myös joustavat rahoitusratkaisut. Jos isompi remontti yllättää, voidaan maksu tarvittaessa jakaa pienempiin osiin.

Korjaamme ja huollamme lämmittimen autosi merkistä ja iästä riippumatta, ota yhteyttä ja varaa aika lämmitinhuoltoon!