ILMASTOINTIHUOLLOT

Auton ilmastointi kannattaa huoltaa säännöllisesti, jotta ilmastointilaitteiden teho ei heikkene, eikä järjestelmän kuormitus kasva turhaan. Ilmastointihuolto ei yleensä sisälly määräaikaishuolto-ohjelmaan ja siksi sen huoltaminen on tärkeää muistaa huomioida itse. Ilmastointi hyvä huoltaa säännöllisesti ainakin noin kahden-kolmen vuoden välein. Viimeistään kesähelteillä huomaa äkkiä, jos auton ilmastointi ei toimi ja matka taittuu mukavammin, kun ilmastoinnin teho on varmistettu jo ennakkoon.

Muistilista auton ilmastointihuoltoon:

  • Ilmastointihuolto on syytä hoitaa säännöllisesti ainakin 2-3 vuoden välein
  • Ennakointi kannattaa, jottei esimerkiksi ilmastoinnin kompressori hajoa – silloin edessä voi olla jo kallis remontti
  • Myös raitisilmasuodattimet on hyvä vaihtaa vuosittain, jotta auton sisäilma pysyy hyvänä
  • Ilmastointihuoltoja saa tehdä vain Tukesin rekisterissä oleva ammattilainen – jätä homma siis ammattilaisen hoidettavaksi

Miten ilmastoinnin täyttöhuolto tehdään?

Järjestelmästä poistetaan vanha kylmäaine ja öljy ilmastointihuollon yhteydessä. Samalla tarkastetaan mahdolliset järjestelmässä olevat vuodot alipaineistamalla järjestelmä. Tiiveyden tarkastamisen jälkeen järjestelmästä poistettu ja suodatettu kylmäaine palautetaan järjestelmään, ja tarvittaessa mukaan lisätään lisää uutta kylmäainetta, sekä järjestelmään kuuluva öljy.

Huolellisesti ja ammattimaisesti toteutettu ilmastointihuolto toimenpiteenä vie tyypillisesti noin tunnin. Ajallinen kesto riippuu myös ajoneuvon kylmäaineen tyypistä. Esimerkiksi aikaa vievän tyhjiöintivaiheen liian nopea suorittaminen ei välttämättä löydä kaikkia mahdollisia järjestelmässä olevia vuotoja. Ammattitaitoisesti toteutettu ilmastointihuolto maksaa itsensä takaisin, kun ilmastointi pidetään ennakoiden hyvässä kunnossa.

Ilmastointihuollot, -korjaukset sekä täytöt kaiken ikäisille ja merkkisille autoille

Teemme ilmastointihuoltoja, täyttöjä ja korjauksia. Ilmastoinnin täyttöön käytämme sekä vanhempaa R134A- että uudella R1234YF-kylmäaineella. Ajoneuvotekniikan kehittyessä myös ilmastointilaitteet monimutkaistuvat, joten ilmastointihuollot ja korjaukset vaativat ammattilaisiltakin perehtyneisyyttä ja osaamista. Meillä on käytössämme vianhakuun nykyaikaiset laitteet ja korjauksiin käytämme aina alkuperäislaatuisia varaosia.

Auton ilmastoinnin huoltaminen on ammattilaisen hommaa

Ilmastointihuollot on syytä jättää ammattilaisen hoidettavaksi, sillä ilmastoinneissa käytettävät kylmäaineet ovat todella vahvoja yhdisteitä. Ilmastointihuoltoja saa tehdä vain, jos huoltoja suorittavat asentajat ovat suorittaneet pätevyyskokeen ja autokorjaamo on rekisteröitynyt Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin rekisteriin. Luonnollisesti meillä on voimassa olevat Tukesin myöntämät toimintaluvat ilmastointihuoltojen ja korjausten suorittamista varten.

Osaava ilmastointihuolto Seinäjoella - Autokorjaamo Sami Akkala oy

Tule osaavaan ilmastointihuoltoon Seinäjoella. Korjaamme ja huollamme autojen ilmastoinnit merkistä ja iästä riippumatta. Kysy myös täyttöhuoltoa.

Ota yhteyttä ja varaa aika ilmastointihuoltoon!