Jarrutyöt ammattitaidolla kaikille merkeille

Jarrut ovat auton tärkein turvallisuusvaruste eikä jarrupalojen tai -levyjen vaihtoa kannata jättää väliin, vaikka jarrut tuntuisivatkin toimivan moitteettomasti. Jarrujen heikentynyttä tehoa ei välttämättä huomaa arkiajossa, mutta äkillisessä tilanteessa huonosti toimivat jarrut voivatkin aiheuttaa vaaratilanteita. Siksi säännölliset korjaamokäynnit ovat välttämättömiä – ne varmistavat jarrujen luotettavan ja asianmukaisen toiminnan.

Jarrujärjestelmä

  • on auton tärkein turvallisuusvaruste, jonka kunnosta on oleellista huolehtia säännöllisesti
  • tulee huoltaa kuntoon kokonaisuutena, jotta jarrut toimivat johdonmukaisesti ja luotettavasti
  • kannattaa huollattaa aina ammattitaitoisella korjaamolla tinkimättä laadusta, sillä kyse on ennen kaikkea turvallisuudesta

Jarrujärjestelmä on kokonaisuus, jonka kaikkien osien täytyy olla kunnossa

Jarrujärjestelmä on tarkoin suunniteltu jokaiseen autoon yksilöllisesti muun muassa auton kokonaispainon ja teholuokan mukaan. Järjestelmään sisältyy useita eri osia, jotka on tarkistettava säännöllisesti, kuten jarrupalat, -levyt ja -satula. Jotta jarrut toimivat johdonmukaisesti ja luotettavasti pysäyttäen auton mahdollisimman nopeasti jarruttaessa, on koko jarrujärjestelmän oltava kunnossa.

Jarruhuollon lykkääminen on turvallisuusriski

Tarkkaa jarrujen huoltoväliä on vaikea arvioida, sillä monet tekijät, kuten ajotapa ja olosuhteet, vaikuttavat jarrupalojen ja -levyjen kulumisnopeuteen. Ammattitaitoinen korjaamo havaitsee kulumisen usein perushuollon yhteydessä ja huolto suoritetaan viimeistään silloin, kun jarrupalat tai jarrulevyt ovat saavuttaneet minimipaksuutensa. Jarrujen säännöllinen tarkastaminen on välttämätöntä turvallisuuden näkökulmasta ja valmistajan suosituksia kannattaa noudattaa, vaikka varoitusmerkkejä ei olisikaan havaittavissa. Jarruhuollon jälkeen mekaanikko koeajaa auton, jolla varmistetaan, että jarrut toimivat odotetusti. Näin voit luottaa siihen, että auto luovutetaan sinulle turvallisessa ajokunnossa.

Vinkuvat jarrut tai palava varoitusvalo – miten toimia?

Mikäli jarrujen varoitusvalo syttyy, jarrut vinkuvat tai niissä ilmenee toiminnallisia häiriöitä, on autoilijan ajettava mahdollisimman pian lähimmälle korjaamolle. Jarruhuollon lykkääminen voi aiheuttaa vaaratilanteita, varsinkin jos jarrut ovat kuluneet kokonaan loppuun tai niissä on jokin häiriö. Myös monet nykyautojen järjestelmät, kuten lukkiutumaton jarrujärjestelmä (ABS) ja ajonvakautusjärjestelmä (ESP) vaativat toimiakseen jarrujen moitteetonta toimintaa.

Asiantunteva korjaamo hoitaa autosi jarrut luotettavasti kuntoon

Jarruremontin kohdalla ei kannata tinkiä laadusta, sillä kyse on ennen kaikkea turvallisuudesta. Kun suoritat huollon ammattitaitoisella korjaamolla, suoritetaan jarrupalojen ja -levyjen vaihdon yhteydessä myös tarvittavat tarkistukset, jarrujärjestelmän herkistys sekä käytetään asianmukaisia ja kriteerit täyttäviä asennustarvikkeita ja jarrurasvoja. Huollattamalla jarrut säännöllisesti osaavalla korjaamolla, voit parantaa liikenneturvallisuutta ­– niin itsesi kuin muiden liikenteessä olevien näkökulmasta.
Korjaamme ja huollamme autosi jarrut huolellisesti merkistä tai iästä riippumatta – ota yhteyttä ja varaa aika osaavaan jarruhuoltoon!