Jakopään hihnan vaihto

Jakopään hihna on tärkeä osa auton moottoria, joten sen kunnon tarkistaminen säännöllisin väliajoin on oleellista auton toiminnan turvaamiseksi. Mikäli jakohihnan vaihto jää välistä ja hihna ehtii pahimmillaan katketa, aiheutuu moottoriin vakavia vaurioita, jotka vaativat kalliin korjaustyön – siksi remontti kannattaakin suorittaa ennemmin etukenossa.

Jakopään hihnan vaihto:

  • on suoritettava säännöllisesti, jotta hihna ei katkea ja aiheuta kallista korjausta
  • kuuluu huolto-ohjelmaan ja on tyypillisesti suoritettava noin 100 000–200 000 kilometrin tai 5–6 vuoden välein, mutta vaihtoväli voi olla lyhyempikin
  • kannattaa aina suorittaa asiantuntevalla korjaamolla, jotta voit varmistua siitä, että työ hoidetaan asiantuntevasti alusta loppuun

Jakohihnan vaihtoväliä on tärkeä noudattaa

Jakohihnan huolto kuuluu aina huolto-ohjelmaan ja sen vaihtoväli on tyypillisesti noin 100 000–200 000 kilometriä tai 5–6 vuotta, mutta vaihtoväli voi olla lyhyempikin. Jakohihnan kulumisen kannalta ei ole väliä ajetaanko autolla pitkää vai lyhyttä matkaa. Asentaja ei varsinaisesti tarkista hihnaa, vaan se vaihdetaan autovalmistajan huolto-ohjelman mukaan, mieluiten hieman etukenossa.

Jakopääremontti suoritetaan aina kokonaisuutena eli hihnan lisäksi vaihdetaan myös muut jakopään toimintaan osallistuvat osat. Mikäli jakohihnaa ei vaihdeta säännöllisesti, se lopulta katkeaa ja aiheuttaa auton moottoriin konerikon, joka on työläs ja moninkertaisesti jakohihnan vaihtoa kalliimpi toimenpide.

Miten jakohihna ja jakoketju eroavat toisistaan?

Toimintalogiikaltaan samanlaiset jakohihna ja jakoketju eroavat muodoltaan ja valmistusmateriaaliltaan: jakohihna on tehty paksusta ja kestävästä kumista jakoketjun ollessa metallinen. Vaikka jakoketju on valmistusmateriaalinsa vuoksi monesti jakohihnaa kestävämpi, on molempien osien säännöllinen huoltaminen tärkeää. Myös jakoketju kuluu ja venyy käytössä ja voi huoltamattomana hypätä pois rattaalta aiheuttaen moottoririkon – samoin kuin katkennut jakohihna.

Toisin kuin jakohihnan suhteen, jakoketjun huolto ei yleensä kuulu minkään merkin huolto-ohjelmaan, mutta ammattitaitoinen mekaanikko tarkistaa aina ketjun kunnon määräaikaishuollon yhteydessä ja vaihtaa sen tarvittaessa uuteen.

Suorita jakohihnan vaihto aina asiantuntevalla korjaamolla

Koska auton jakohihna sijaitsee monesti haastavassa paikassa, on sen vaihtaminen kokeneellekin mekaanikolle haastava toimenpide. Työ vaatii ammattitaitoa ja useasti myös erikoistyökaluja, eikä työtä ole mahdollista suorittaa ilman näitä. Kun tuot autosi osaavalle korjaamolle, voi varmistua siitä, että työ hoidetaan asiantuntevasti alusta loppuun.
Saavu ammattitaitoiseen huoltoomme Seinäjoelle – korjaamme ja huollamme jakopään hihnan autosi merkistä tai iästä riippumatta!